ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Wed, 26 Aug 2020 14:59:18 +0200 Wed, 26 Aug 2020 14:59:18 +0200 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat L’AECC de Barcelona i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers signen un conveni de col·laboració per donar suport psicooncològic
 •  El president de la Seu Provincial de Barcelona, el Dr. Laureano Molins, i el director general de la FPHAG han rubricat la signatura del conveni
 • Amb aquest acord l’AECC oferirà atenció psicològica a pacients i familiars en totes les fases de la malaltia

 • Barcelona, 17 de juliol de 2020.- El Dr. Laureano Molins, president de la Seu Provincial de Barcelona de l’AECC, i el Dr. Rafael Lledó, director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG), han signat avui divendres 17 de juliol un acord de col·laboració entre ambdues entitats per oferir atenció psicooncològica.


  Gràcies a aquest conveni, tots aquells pacients oncològics diagnosticats o tractats a l’hospital podran rebre atenció psicològica per part de l’AECC de Catalunya contra el Càncer de Barcelona, amb la finalitat que aquests, com les seves famílies, puguin tenir una millor qualitat de vida. L’associació treballarà de forma conjunta amb els professionals sanitaris de la FPHAG per acompanyar i donar suport.


  El servei d’atenció psicològica, que s’oferirà en totes les fases de la malaltia, comprèn també funcions com orientació, assessorament, proporcionar eines terapèutiques dirigides a afavorir l’adaptació de la família i el pacient al procés de malaltia i tractament, i la intervenció psicològica davant trastorns d’adaptació presentats pel pacient i/o familiars.


  El president de l’AECC de Barcelona, el Dr. Laureano Molins, s’ha mostrat molt satisfet amb la signatura d’aquest conveni “que ens permetrà poder col·laborar amb la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers. M’agradaria posar en valor la importància que la FPHAG ha donat al treball dels psicòlegs en tot el procés de la malaltia, una fórmula de treball que permetrà donar acompanyament i suport tant al pacient com als seus familiars amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida”.


  El Dr. Rafael Lledó, per la seva banda, ha destacat la importància de les sinergies entre les entitats sanitàries i les socials per a donar una millor assistència i acompanyament a les persones que pateixen una malaltia. “Vincles que sens dubte sumen, ens ajuden i ens fan millors a l’hora de realitzar la nostra tasca”.

  ]]>
  Fri, 17 Jul 2020 11:58:02 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/242/laecc-de-barcelona-i-la-fundacio-privada-hospital-asil-de-granollers-signen-un-conveni-de-col%c2%b7laboracio-per-donar-suport-psicooncologic http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/242
  La direcció mèdica i econòmica de l'Hospital General de Granollers formen part dels consells assessors d'experts creats pel govern català
  Granollers, 16 de juliol de 2020.- La Dra. Mònica Botta, directora mèdica l'Hospital General de Granollers, ha estat escollida per formar part del comitè d'experts que treballarà per reformar el sistema sanitari que va ser aprovat el passat dimarts pel govern català.

  La creació d'aquest comitè té com a objectiu reforçar el sistema nacional de salut i garantir el caràcter universal, equitatiu, la sostenibilitat i la capacitat de resposta davant d'emergències.

  Aquest comitè, compost per un grup de persones de reconegut prestigi dins l'àmbit del sistema sanitari, de l'economia de la salut i de l'administració pública, haurà d'elaborar un document sobre les actuacions de reforma del sistema sanitari que puguin ser incorporades a les polítiques sanitàries. Ho haurà de fer en un període de dos mesos a partir de la publicació de l'acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

  Per altra banda, el comitè assessorarà sobre les qüestions que li plantegi la Comissió Interdepartamental per a l'elaboració de l'agenda de transformació del sistema públic de salut.

  També en el decurs d’aquesta setmana la Sra. Carme Padullés, directora econòmica i de serveis, ha entrat a formar part del Consell Assessor derivat de l’aplicació del DL 12/2020 creat pel Servei Català de la Salut per tal d'analitzar l'impacte econòmic relacionat amb la resposta sanitària a la situació d'emergència. Està format per responsables economicofinancers de les entitats més representatives del SISCAT i de les organitzacions representants de les entitats proveïdores de serveis assistencials i un representant del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

  Aquest consell assessor analitzarà l’impacte econòmic relacionat amb la resposta sanitària a la situació d’emergència, identificarà els conceptes que constitueixen les variacions principals en despeses i ingressos relacionats amb l’abordatge de l’atenció a la COVID-19 i els principals elements d’impacte i la seva valoració, i assessorarà o informarà sobre les qüestions que li siguin plantejades pel Servei Català de Salut.


  Les trajectòries de Mònica Botta i Carme Padullés Dra. Mònica Botta
  Va començar a treballar a l'Hospital General de Granollers l'any 2007 com adjunta a la direcció mèdica i posteriorment com a sotsdirectora mèdica. L'any 2014 va ocupar el càrrec de directora mèdica fins a l'actualitat.
  Durant la seva trajectòria professional ha desenvolupat tasques en l'àmbit de la cooperació internacional en zones de conflicte bèl·lic; la consultoria i les persones grans. Des de fa dos anys també forma part de la Junta del Col·legi de Metges de Barcelona com a cap d'àrea de canvi climàtic, migracions i cooperació. Sra. Carme Padullés
  Llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona, el 1998 va començar a treballar com a controller a l’Hospital General de Manresa, que posteriorment va esdevenir Althaia Xarxa Assistencial de Manresa amb la fusió amb el Centre Hospitalari de Manresa. És a Althaia on va ocupar el càrrec de Cap de Control de Gestió des de l’any 2002 i de Directora Economicofinancera des del 2006. L’any 2008 va començar a treballar a l’Hospital General de Granollers com a Directora Econòmica i de Serveis, fins a l’actualitat. Durant aquests anys, ha ampliat la seva formació amb el Màster de Direcció Financera i Comptable de la UPF, el Programa de Gestió Sanitària per a Directius i el de Direcció Estratègica i Gestió de la Col·laboració Público-privada d’ESADE. També forma part dels Consells Tècnics Assessors Econòmic-Financers del Consorci Sanitari i Social de Catalunya i de la Unió Catalana d’Hospitals des de fa més de deu anys i des de l’any 2019 és membre de la Comissió de Salut de la Coordinadora Catalana de Fundacions.

  ]]>
  Thu, 16 Jul 2020 18:07:13 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/241/la-direccio-medica-i-economica-de-lhospital-general-de-granollers-formen-part-dels-consells-assessors-dexperts-creats-pel-govern-catala http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/241
  L’Hospital General de Granollers agraeix el suport rebut des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 Granollers, 20 de maig de 2020.- L'Hospital General de Granollers ha rebut més de 1.500 mostres solidàries d'ençà que va començar la crisi sanitària.

  Empreses, institucions, associacions i ciutadans s'han abocat amb l'Hospital de forma admirable, desinteressada i continuada per fer front a la Covid-19: fent voluntariat; elaborant i donant equipaments de protecció, material sanitari, dispositius tecnològics, productes d'alimentació i d’higiene personal per tenir cura dels nostres professionals; compartint en xarxes missatges d’agraïment, recolzament, solidaritat i captació de fons; i aportant donacions econòmiques que han permès dur a terme accions extraordinàries.

  L'Hospital vol fer un agraïment massiu i sincer per totes aquestes aportacions, tant en fons com en materials, i destacar l’excepcional solidaritat i l'altruisme de les persones que configuren el seu entorn, demostrant una vegada més l'arrelament que existeix entre l'hospital i la ciutadania.


  Gràcies infinites pel vostre ajut i suport.

  ]]>
  Thu, 21 May 2020 09:12:47 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/239/lhospital-general-de-granollers-agraeix-el-suport-rebut-des-de-linici-de-la-pandemia-de-la-covid-19 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/239
  L’Hospital comença progressivament el retorn a la normalitat Granollers, 12 de maig de 2020.- En les darreres setmanes, el nombre de casos positius ingressats i de defuncions per coronavirus a l'Hospital General de Granollers s'han vist estabilitzats, amb una clara tendència a la baixa en els darrers dies i amb un augment progressiu del nombre d'altes.

  A dia d’avui els casos positius ingressats són 27, les altes acumulades són 487 i el total de defuncions acumulades són 89. Per altra banda, a l’Hotel medicalitzat B&B hi ha 14 pacients ingressats.

  Aquest fet ha permès a l'hospital treballar des de fa dues setmanes en una desescalada per reiniciar progressivament l'activitat assistencial programada i, que es va veure alterada per la crisi sanitària de la COVID-19.

  Durant el període de màxima activitat pel coronavirus, les visites d'atenció ambulatòria, s'han pogut mantenir al voltant del 50% de manera telemàtica En aquests moments ja s'han començat a realitzar de manera presencial un 30% del total de les visites convencionals amb criteris de preferència clínica.

  Per garantir les mesures de prevenció, tots els pacients són citats telefònicament i se'ls fa un cribratge per saber el seu estat de salut i si presenten simptomatologia compatible amb la COVID-19, febre, tos, malestar general, etc. Així com per conèixer si han estat en contacte amb alguna persona que hagi patit la malaltia.

  Per accedir-hi a l'Hospital han de passar un control a l'entrada i només es permet que puguin entrar acompanyats si presenten mobilitat reduïda, alteració cognitiva o són menors de 18 anys. En tots els casos, tant pacients com familiars han d'entrar al recinte hospitalari amb mascareta, sense guants i realitzant una rentada de mans tant a l'entrada com a la sortida del centre sanitari.

  Una altra activitat que ha tornat a la normalitat és la de la planta de Psiquiatria de Benito Menni que ja no té pacients ingressats que no siguin d'aquesta especialitat.

  Pel que fa a l'activitat Materno-Infantil (Ginecologia, Parts i Pediatria), que el passat 26 de març es va traslladar a Mútua Granollers, reprendrà la seva activitat a l'Hospital el proper 13 de maig a partir de les 19 hores.

  Tot i la progressiva desescalada, i d’acord amb el CatSalut, l'Hospital segueix mantenint alguns dispositius oberts com l'hotel medicalitzat, l'ampliació de l'UCI fins a un total de 20 llits i àrees d'hospitalització per a possibles rebrots de la COVID-19 i assegurar així una ràpida actuació en cas que s'incrementessin els casos per coronavirus.

  ]]>
  Thu, 21 May 2020 09:13:15 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/238/lhospital-comenca-progressivament-el-retorn-a-la-normalitat http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/238
  Recomanacions als pares durant el confinament Thu, 30 Apr 2020 18:05:32 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/237/recomanacions-als-pares-durant-el-confinament http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/237