ca Notícies - Hospital General de Granollers Notícies Fri, 20 Nov 2020 08:42:24 +0100 Fri, 20 Nov 2020 08:42:24 +0100 Houdini 2 (http://houdini.antaviana.cat/) http://www.fphag.cat S’amplia el Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers amb dos mòduls de suport Granollers, 19 de novembre de 2020.- Per tal d’ampliar els espais del Servei d’Urgències de l’Hospital General de Granollers, s’han començat a instal·lar dos mòduls nous, amb una dimensió de 242 m² en total. El primer mòdul està adherit al Servei d’Observació d’Urgències (SOU) i vol ampliar aquesta àrea d’observació amb 14 boxs més, i augmentar així mateix l’àrea de medicina amb un ús polivalent amb nivells de triatge 3 (veure requadre explicatiu adjunt). El segon mòdul consta de 8 butaques i 2 boxs de consulta, és adjacent i està comunicat amb la sala d’espera del Servei d’Urgències. Aquest espai pretén donar resposta a l’àrea mèdica per aquella patologia lleu de triatge 4 i 5.


L’objectiu d’aquests mòduls és, per una banda, donar resposta a les necessitats de la pandèmia COVID per tal que cada pacient estigui ubicat en un box individual, millorant la seva estada. I per l’altra, anul·lar els passadissos com a zona assistencial.
Nivells de triatge del Servei d’Urgències


El Servei d’Urgències de l’Hospital
És la principal porta d'entrada dels pacients que són hospitalitzats al nostre centre, encara que el percentatge més gran de pacients atesos, són donats d'alta amb el problema pel qual consulten resolt. També, alguns d'ells necessiten seguiment en altres dispositius del centre o en l’Atenció Primària.
L'envelliment poblacional i l'elevada prevalença de patologies de diversa índole en persones de 65 o més anys, fan preveure un increment substancial del nombre de visites a Urgències en els següents anys, pel que és necessari adequar l'oferta sanitària a aquests reptes.
L'activitat que es realitza en aquest Servei és molt àmplia: la part assistencial inclou l'atenció des de processos molt banals (que podrien ser resolts en altres nivells d'atenció) fins patologia molt complexa i d’alta gravetat.

]]>
Fri, 20 Nov 2020 08:42:24 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/249/samplia-el-servei-durgencies-de-lhospital-general-de-granollers-amb-dos-moduls-de-suport http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/249
La donació de la Fundación Adolfo Montañà Riera permet finançar les obres del Centre Geriàtric Adolfo Montañá Granollers, 29 d’octubre de 2020.- La Fundació Adolfo Montañà ha fet una donació de 30.000 euros al Centre Geriàtric que permetrà completar les obres que s’estan duent a terme al centre.

El projecte de remodelació del Geriàtric preveu millorar les instal·lacions de la planta baixa aportant més confortabilitat als espais comuns i als banys, col·laborant així per crear espais agradables i adequats a les necessitats de residents i famílies d’aquest espai.

El Centre Geriàtric Adolfo Montañá de l’Hospital General de Granollers és un centre que proporciona acolliment i assistència a persones grans, prioritàriament veïnes de Granollers i rodalies.

Té una capacitat per a 52 persones en règim de residència assistida. Proporciona una atenció integral i una alta qualitat de vida a cadascun dels residents a partir d’un pla d’atenció personalitzat segons les seves necessitats, orientat a la prevenció del deteriorament físic i psíquic i a la millora de l’estat de salut.

]]>
Thu, 29 Oct 2020 10:39:23 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/248/la-donacio-de-la-fundacion-adolfo-montana-riera-permet-financar-les-obres-del-centre-geriatric-adolfo-montana http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/248
L’Hospital General de Granollers en creixement, convoca 50 places d’infermeria Granollers, 26 d’octubre de 2020.- L'Hospital General de Granollers té projectat en els propers dos anys un creixement estructural i organitzatiu que li permetrà augmentar i millorar l’atenció assistencial que dona als ciutadans del seu territori. Per poder fer front a aquest creixement ha posat en marxa la convocatòria de més de 50 places d’Infermeria que s’hauran d’incorporar en els propers mesos.

El projecte més important és l’ampliació de l’UCI de l’Hospital que, a finals de l’any 2021, permetrà posar en funcionament 10 llits més de cures intensives dels que es disposa en l’actualitat. Aquesta obra suposa un avanç pel centre, ja que podrà donar resposta a les necessitats en l’atenció al malalt crític del territori, evitant desplaçaments dels pacients a altres hospitals fora del seu entorn, així com augmentar la complexitat de les actuacions mèdiques que no pot assumir actualment. D’altra banda, una altra millora substancial serà la possibilitat de creixement en l’equip humà que compon l’Hospital. En aquest sentit la Sra. Carme Tusquellas, directora d’infermeria del centre, diu que “l’obra de l’UCI serà una oportunitat i una aposta per a tots els professionals de l’Hospital que, durant la pandèmia de la Covid, estan demostrant la seva professionalitat i implicació”. També apunta que “és una oportunitat que s’obre, per descomptat, a tots els professionals externs que amb un perfil d’atenció al malalt crític vulguin participar d’aquest projecte”.

L’altre projecte estructural més immediat serà l’obertura de l’edifici d’atenció del carrer Girona que contempla la posada en marxa de sis quiròfans i que comportarà també la creació de llocs de treball d’infermeria quirúrgica.

Projectes Infermers de l’Hospital:

Actualment, s’estan treballant diferents projectes de caràcter organitzatiu des de la direcció d’infermeria, com:

 • La creació de l’àrea del nen on els professionals en pediatria aglutinaran tota l’atenció pediàtrica de l’hospital, des de l’atenció urgent fins a consultes externes, passant per hospitalització, la cirurgia, els hospitals de dia i la consulta específica d’infermeria.
 • L’inici en breu de la definició i implantació del projecte IPA, Infermeres de Pràctica Avançada, ja treballat amb la Universitat de Barcelona i el Col·legi d’Infermeria, que permetrà a les infermeres de l’hospital amb aquestes competències i expertesa puguin donar a conèixer aquest nou rol.
 • I, finalment, la participació en el projecte internacional Nursing now amb objectius com la difusió de totes les activitats que fa la infermeria, per tal de donar-li el valor que té i fer-la visible a escala internacional, i que contribueix al desenvolupament professional.


La Sra. Tusquellas conclou que “en aquest moment tan complicat per la sanitat, i en especial pel col·lectiu d’infermeria, aquest creixement permetrà donar entrada a nous professionals que participaran activament en el desenvolupament del futur més proper de l’hospital, i fer un salt qualitatiu en aquest col·lectiu dins el centre”.

]]>
Mon, 26 Oct 2020 14:28:46 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/247/lhospital-general-de-granollers-en-creixement-convoca-50-places-dinfermeria http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/247
Nova normativa d’accés per a familiars i acompanyants de pacients de l’Hospital General de Granollers NORMATIVA D’ACCÉS A L’HOSPITAL GENERAL DE GRANOLLERS
26 d'octubre de 2020

Com a conseqüència de la situació actual que estem vivint per la COVID, i per tal de maximitzar la seguretat dels nostres pacients i professionals, a partir del dia 26 d’octubre,  l’Hospital General de Granollers activa les següents mesures excepcionals, que afecten els pacients i els seus familiars i/o acompanyants, durant el període de convivència amb la pandèmia:

Accessos a l’Hospital i el Centre Geriàtric:

La porta d’accés a l’Hospital està ubicada a la planta baixa de l’edifici d’Atenció Ambulatòria. Aquesta porta, que fa les funcions d’entrada i de sortida del recinte, romandrà oberta, de 7.00 h a 22.00 h, tots els dies de la setmana.

Pel que fa a l’accés al Centre Geriàtrices durà a terme pel C. Manel Cornellà, s/n.

Les condicions d’accés i sortida són les següents:

 • Pacients amb VISITES programades, PROVES, TRACTAMENTS AMBULATORIS o amb la necessitat de recollir MEDICACIÓ a la FARMÀCIA
  • Només poden accedir a l’Hospital les persones que disposin d’una citació i ho hauran de fer sols, sense la presència d’un acompanyant.
  • D’altra banda, poden estar acompanyats d’una persona els pacients amb dependència física o cognitiva, les embarassades que venen a fer el control obstètric i els menors de 18 anys.
 • Pacients amb INTERVENCIÓ QUIRÚRGICA programada.
  • Els pacients que hagin de ser operats han d’accedir al centre sols, sense la presència d’un acompanyant.
  • D’altra banda, poden estar acompanyats d’una persona els pacients amb dependència física o cognitiva, i menors de 18 anys.
  • En acabar l’operació, l’equip mèdic es posarà en contacte amb la família, per informar sobre els resultats de la intervenció.
 • Pacients HOSPITALITZATS.
  • No està permesa la visita a cap pacient ingressat, tret de les següents situacions excepcionals:
   • Menors d’edat: han d’estar acompanyats durant les 24 hores.
   • Mares que tenen el part a l’hospital: està permesa la presència d’un acompanyant, durant tot l’ingrés.
   • Pel que fa als casos de dependència física o cognitiva, final de vida i situacions greus, els pacients podran estar acompanyats, durant el seu ingrés, si els criteris clínics així ho recomanen. En aquests casos, les famílies seran avisades des de l’hospital.

Per tal de garantir un correcte accés al centre, el familiar que disposi d’un permís per entrar a l’hospital haurà de comunicar la seva entrada i sortida al Punt d’Informació.

 • Pacients DONATS D'ALTA 
  • Els pacients que no requereixin suport d’un familiar/acompanyant, en ser donats d’alta, sortiran per la porta de l’edifici d’Atenció Ambulatòria.
  • Pel que fa als pacients que necessitin suport, es permetrà que un acompanyant pugi a l’habitació en el moment de l’alta, per acompanyar-los. 
 • Accés a la Unitat de Cures Intensives (UCI):
  • No està permesa la visita a cap pacient ingressat a la UCI, tret dels casos de final de vida.
 • Accés al Servei d’Urgències: 
  • Els pacients que accedeixin al Servei d’Urgències hauran d’estar sols durant la seva visita.
  • Es permet un acompanyat en els següents casos: menors d’edat, final de vida de pacients, situacions greus, o dependència física o cognitiva del pacient.
  • Es permet un acompanyant per pacient a la sala d'espera.
  • El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de l'Avinguda del Parc, núm.9, atén les urgències de baixa complexitat de Medicina Interna i Traumatologia, les 24 hores del dia tots els dies de l'any.
 • Accés al Centre Geriàtric: 
  • Pacients de les àrees de Subaguts, Convalescència i Pal·liatius: es contemplen situacions especials de visita.
  • Visita de familiars a la Residència: només podran accedir a la Residència aquells familiars que tinguin concertada una visita amb els professionals del centre.
  • Per tal de garantir un correcte accés al centre, el familiar haurà de comunicar la seva entrada i sortida al taulell de l’edifici del Centre Geriàtric. 

LLIURAMENT DE BOSSES PER A PACIENTS HOSPITALITZATS:

L'hospital ha establert el següent horari de recollida de bosses amb objectes personals per a pacients hospitalitzats:

 • Matí: de 10.00 a 12.00 h.
 • Tarda: de 16.00 a 18.00 h.

Fora d'aquests horaris no es recolliran objectes pesonals.

EN TOTS ELS CASOS ANTERIORS, CAL RESPECTAR LES MESURES PREVENTIVES DE SEGURETAT:

 • És necessari portar posada la MASCARETA QUIRÚRGICA durant tota l’estada a l’Hospital.
 • Cal rentar-se les mans en entrar a l’Hospital amb solució hidroalcohòlica, i no portar guants.
 • En cada cas, els professionals de la unitat corresponent informaran els acompanyants de les mesures de protecció addicionals que siguin necessàries.

Cal evitar venir a l’Hospital si teniu algun dels següents símptomes:

 • Febre superior a 37,5 ⁰C.
 • Tos seca.
 • Diarrea.
 • Dolors musculars, mal de cap i/o coll.
 • Pèrdua de gust i/o d’olfacte.
 • També és necessari no venir a l’Hospital en cas d’haver estat en contacte amb alguna persona amb Covid, durant les dues darreres setmanes. 
]]>
Tue, 10 Nov 2020 14:36:28 +0100 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/245/nova-normativa-dacces-per-a-familiars-i-acompanyants-de-pacients-de-lhospital-general-de-granollers http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/245
L’Hospital General de Granollers incorpora nova tecnologia per l’administració de Quimioteràpia Granollers, 19 d’octubre de 2020.- L'Hospital General de Granollers ha incorporat un sistema intel·ligent que augmenta la seguretat en la preparació i l’administració dels tractaments de quimioteràpia.

Des del passat estiu l'Hospital de Dia Oncohematològic ha sumat, als mecanismes de seguretat que té en la preparació de fàrmacs oncològics, un aplicatiu que funciona amb tauletes electròniques (PDA) amb control remot i tecnologia wifi que monitoritzen, controlen i arxiven tota la informació relacionada amb el procés del tractament de quimioteràpia, monitoritzant l’administració dels medicaments i detectant qualsevol error o incidència que es pugui produir.

La validació automàtica addicional al circuit ja existent comença al Servei de Farmàcia, on es valida la prescripció mèdica del pacient i es comprova que la pauta prescrita pel metge sigui l'adequada tenint en compte el diagnòstic, les característiques antropomètriques, i la situació clínica del pacient. A continuació, s'elabora el medicament amb assistència tecnològica que supervisa tot el procés de fabricació amb control de qualitat del producte final evitant errors durant la seva preparació.

En el moment de l’administració de la quimioteràpia al pacient, la PDA rep per control remot els paràmetres del tractament, identifica al pacient, al medicament i al professional d'infermeria que realitza el procés. A continuació, el dispositiu connectat al sistema, rep la programació via wifi. El sistema garanteix que es compleix correctament l'assignació del pacient, que el medicament és el correcte així com la dosis i el temps assignat per l’administració, ja que aquest varia segons el tractament prescrit. A la vegada monitoritza i registra tota la informació del tractament en temps real possibilitant a la infermeria la detecció de qualsevol incidència o alerta i actuar de forma immediata i segons les necessitats.

La informatització del tot procés farmacoterapèutic permet a l’equip d’infermeria treballar amb major seguretat i rapidesa en el procés d’administració dels medicaments i evitant les errades humanes.

La resposta conjunta i coordinada dels Serveis de Farmàcia, Oncologia i Infermeria amb el suport de la Direcció Estratègica Digital de l’hospital, ha permès la implementació d’aquest sistema, anomenat OncoSafety Remot Control, que funciona a l'Hospital de Dia d'Oncologia des del passat mes de juliol, on 419 pacients ja s’han beneficiat amb un total de 1.271 tractaments administrats.

L'Hospital General de Granollers és el tercer hospital en l'àmbit de tot Catalunya de disposar d’aquest automatisme sumant-se a hospitals de tercer nivell com l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Mútua de Terrassa.

]]>
Mon, 19 Oct 2020 11:38:25 +0200 http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/244/lhospital-general-de-granollers-incorpora-nova-tecnologia-per-ladministracio-de-quimioterapia http://www.fphag.cat/comunicacio/noticies/244